ღ cHiNta_haThi_kHu..iT's y0u ღ

~..Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..~

Friday, 29 January 2010

cHeEr LeaDeR..INTAN



Salam kengkawan...
heheheh..
arini kami dak2 koir INTAN dijemput untuk berlakon..
hehehhehe... besh.. cume ada 1 perkara yg x besh...
tunang i lak yg jadi videoman nyer..
adussss...
cam kekok je rasa..
kami kena uat "cheer leader" (ntah betul ke x aku eja..hehehh)...
mmm so kepada para pelakon yg berminat nk tgk...
za akan masukkan dalam fb petang sat g.. ok??? x pown i emel je la kt u all... abis cite..
tp klu fail tu besau sgt, t za bagi je la kt korang...
tp bayaran jgn lupe yeee....




----------(^_^)----------
~~fisha_natakasia~~

Monday, 25 January 2010

sTuDy kU AkHiRnYa dI kLcC


Penulis Di Hadapan Perpustakaan Negara


hheehheheheh...
pelik kan tajuk kt atas tu???
ermmm...sebenarnye cam ni cite nyer...
semalam bersamaan dgn 24 jan 2010 lebih kurang jam 12 tgh hari..
aku ngan tunang kesayanganku dengan penuh bersemangatnya melangkah masuk ke perpustakaan negara..

Keadaan Meja Yang Bersepah (Baca la konon)

tp, setelah abis 1 bab subjek Pengurusan Pejabat aku baca, terus mata kami x leh nk buka... (ngantuk la tuh)...

Pelajar Cemerlang, Gemilang & Terbilang

so utk menghilangkan kengantukan tahap gaban ni, kami pown bercadang tuk menghirup udara segar kat luar...
hehheheheh...
tp tetiba x sangka lak kami dah sampai kt KLCC..
hehhehehe...
so, apa lagi... kami pown "study" la k ctu...
hehehheheh...
best kan???
ni lah tempat yg paling best tuk study..
so kepada sesiapa yg nk cube petua nih, silakan...
tp AWAS... sebarang kegagalan dalam peperiksaan, kami tidak akan bertanggungjawab..
hehhehehehh...

p/s: kami akan menghadapi final exam pada 4 feb 2010... terer x???


 Di Tempat Kejadian (kLcC)

----------(^_^)----------
~~fisha_natakasia~~

Friday, 22 January 2010

Macam2 Citer Minggu Nie.. Urmmm..

Ni Kisah Aku Untuk Minggu Nie...
Malas Nk Post Ari2...
Tu Yang Uat Untuk Seminggu Terus Tuh...
Heheheheh.. Dah Taw Malas Gatai Tangan Nak Uat Blog..
hehhehehe...

20 Januari 2009 (2.30 p.m - 5.00 p.m)
Ari ni ada meeting kt unit aku...
aku pown cam besa la...
Uat bodo je ngan meeting tuh... sebenarnya aku malas nk meeting2 nih..
menyerabutkan pala otak aku jerk..
tp dah arahan kan... redha je la...
Tp meeting kali ni aku rasa best lak..
Yela, x semena2 aku dilantik sebagai AJK Keceriaan utk Sistem 5S...
Huhuuuu.. rasa bangga pown ada...
Yelah, mesti bos pilih aku sebab dia yakin dgn aku kan?? Mungkin die tgk aku ni ceria je kot.. (Andaian aku jela nihh.. Bos x cakap pe2 pown.. hehheh)
tp aku risau gak... sebab banyak yg aku kena pikul pas nie... yelah, mana aku reti dgn bab2 keje org pompuan ni... ishkkishkkkk... ntah apa la jadi kat opis aku ni nanti...
Tunggguuuuuu....

22 Januari 2010 (3.45 pm)
Ni agi satu kisah yg paling aku x suka...
ada sorang pegawai kt opis aku ni uat aksi "amuk" lak..
aku ni dah la lemah semangat...
apa lagi.. mengeletar kaki aku, dah sejuk2 tangan aku..
aku mmg x leh la klu terkejut @ dgr org mengamuk..
mesti mengeletar...
pernah satu ari tu, sorg mamat kt opis ni ngamuk...
tabiat aku yg satu ni pown datang la...
abis pucat2 muka aku...
sume org gelakkan muka aku yg dah pucat tu..
kaki aku mengeletar wehh...
betul.. x tipu...
huhuuu...
org laen yg kena marah aku lak yg takut...
sampai skunk aku x leh buang tabiat aku yg mudah terkejut nih..
urmmm... mau kena sakit jantung nih...
huhuuuu

Wednesday, 20 January 2010

Banggo Nyo Den..

Huhuhuuu den banggo rinie...
Den suko...
hehehheeh...
Den ado pengumuman nok buek ni...
hehhhehhee..
Dengan banggonyo, dengan ini den mengistiharkan bahawa den telah lulus ujian JPJ dan  tolah berjayo mendapat Lesen P (keto)...
Tapi den x leh suko2 sangat sebab Lesen P untuk moto den x amik agi...
Ermmm... tp den bersyukur sangat2 sbb x perlu nk repeat..
hehhehe...
Lagi satu, den suko sgt sebab berpeluang kenal ngan kak Herda..
Banyok pengolaman dia yg den leh jadikan iktibar...
Kisah hidupnyo yg penuh mencabar... Sedih lak den dongar cite dio..
Yolah, baru jo kawen dah jadi solo semulo... Suaminyo kemalangan... kad nikah pun x dan nk amik.. ciankan??
Deh kecian sgt ngan dio tuh...
Tp den kagum dgn ketabahannye...
Mudah2an Kak Herda selalu tabah dan bahagia meniti hari2 yang mendatang...
Dan semoga den jugak dapat jadi setabah kak Herda..
AMin...
Pe2 pun, den ucapkan tahniah buek kak herda, dan diri den sendirik diatas kelulusan yang diterima.. (ntah bahasa apo la nih).. Juga sekalung penghargaan buek Abg Azman dan Abg Zaini di atas tunjuk ajar yg diberikan kepada kami.. Dan x lupo kpd kawan2 yg mendoakan den... lurve u all so much... Muahxxx... Dan akhir sekali kepado abang2 JPJ yg telah begitu sporting dalam menjalankan tugas mereko.. (Den x rasuah taw... mmg den layak lulus...heheheh)
so, kepada mereka2 yg berniat nk amik lesen tu (terutama insan yg bernamo Rosalina, Unit Kewangan), den doakan kalian jugak lulus seperti den..
huwahahhahah..
Banggo den...

Den & Kak Herda.. Muko2 Ceria Slps Lulus

Monday, 18 January 2010

Ari Yang Mengharu biruKan Aku..

Aduhaiiii..
Kenapa la sem ni aku rasa cam dah malas sgt3 nk blajar...
Aku cam dah give-up nk continue aku punye study nih...
Dah la semalam aku bengang yg teramat sangat..
Rasa cam nk cekik2 je sume orang yg ada dalam dunia nih...
Tensen tul arr...
Cam dah ilang semangat juang yg aku pupuk selama ni..
Lambat nyer rasa nk abiskan 10 semestar...
Ni baru nk abis sem 4...
Banyk g tuh....
Hurmmmmm...
Dah la 3 minggu agi final exam...
Petang ni lak ada kelas driving..
Esok lak ada Test JPJ...
Semalam, dan semalam punyer semalam (Sabtu) ada kelas lak...
Aduh... cam nk giler dah ni..
Banyak lak mende yg aku kena uat...
Dah naik lemah dah badan aku ni...
Ya Allah.. cane nk uat ni...
Aku dah penin dah ni..
Huhuuuuu...
Tapi seb bek la ada jugak yg nak dgr luahan ati dan perasaan aku ni..
iaitu my mucuk n encik Iqbal yg mmg sporting abis kt opis nih...
tankiu..tankiu...
huhuuuu
Tp dalam tensen2 dalam kelas semalam.... dan agi aku ilangkan stress aku dgn meng'Snap" gambar aku ngan kak Dina..
hehheheheh..
sekurang2nya, ilang gak ketensenan tahap gaban aku nih...
tq kak dina..
hheheheheh


Monday, 11 January 2010

Adik Ku Mau Tunang.. Huhu hHuhuuu




ermmmm.. ni la budak2 skunk..


blajaq pun x pandai agi dah gatai nk menikah...


iskhkishkkk..


adik sapo la nih...


erm.. elok2 ak nk uat persiapan kawen,


tetiba dia ckp nk tunang lak..


adoyaiii... dah kena tumpukan utk majlis die dulu pulok....


kacau daun la die nie..


tp x pola...


bertambah la kaum lelaki dalam family kami tuh..


yela.. kami ada 3 beradik laki jerk...


alhamdulillah.. bertambah agi sorang..


tp cam x caya jerk..


dia yg gatai atau aku yg lambat nk kawen ekk??


huhuuuu...


tp x kisah la..


lagipun die baru nk tunang bulan 8 ni.. tp aku kawen insyallah bulan 3 taun depan..


maknanye adik aku pun kawen taun depan la kan?? kan??


ermm cian nyer kat mak.. terpaksa berpenat nk handle majlis kami..


huhuuuuu...


mudah2an majlis adik aku ni berjalan lancar la..


aduhhhh..


abih agi wet aku... msti nk kena sponsor tuk adik...


ermmm... xpela.. mudah2an Allah limpahkan rahmat dan rezekiNya kepada kami..


Amin....

Friday, 8 January 2010

pengalaman baru

hurmmm...
nak tau x, malam td aku x lena tido...
sebab dok teringat kan blog ni..
hahhahha..
excited giler nk siapkan..
hehheheh..
mmg klakar giler..
x penah lak aku rasa excited gini kecuali masa nk bertunang dulu..
hehhehehe...
bila dok teringat rasa nk gelak besar2 jerk..
hehhehhehe...
tp aku mengharapkan komen2 teman2 terhadap blog yg aku uat ni...
so klu ada pandangan dan pendapat, amat dialu-alukan..
hehheehe...
..wElCoMe t0 mY LiFe..

Thursday, 7 January 2010

Dah Pandai Dah


suka hati.. suka hati...

besh je rasa..

akhirnya dapat jugak aku uat blog ni...

hurm.. x de la susah sangat..

aku ingatnkan payah nk uat..

kihkihhhh...

tp.....

ada agi yg ak x berapa nk reti la pulok...

hurm...

tp xpe..

asalkan aku berjaya utk membuatnye..

wakhakhaakahhhh..

 
*Bebelan Dari Ku Untuk Mu... Izz Fisha Natakafisha*