ღ cHiNta_haThi_kHu..iT's y0u ღ

~..Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..~

Monday, 31 May 2010

❤ aLong kaWen ❤

monink sume...
ari ni cik f!sha nk cite pasal pengalaman g kenduri kawen bakal abang ipaQ kt t'ganu..
hejehhehe
mmg best..
macam2 pengalaman kami tempuh selama 3 ari kt cana...
hehhehehe
ada yg manis...
dan ada yg masam...
tp cik f!sha eppy coz dapat merapatkan agik hubungan di antara cik f!sha dgn bakal mentua..
dan cik f!sha ley blajar adat dan cara org ganu masa majlis kawen..
mmg berbeza dgn ngri asal cik f!sha...
terkejut gak masa datang tu...
tp xpe..
pengalaman berharga tu..
ni die pic yg sempat cik f!isha uplode..
bulan depan kenduri belah lelaki kt KL lak..
harap2 berlancar lancar lah hendaknya..
Amin


❤ ni gambar masa majlis persandingan ❤
 

Tuesday, 25 May 2010

~.. nak pinDah uma ..~

kawan-kawan...
cik f!sha kena pindah uma la...
coz uma sewa yg ngah dok skunk ni da x selamat..
macam2 kes dah berlaku...
tp x tau nk pindah ane...
huhuuuu
lagipun dah nk kawen ni...
t nk kena pindah agik...
huhuu...
ngah buntu giler nih...

Friday, 21 May 2010

❤ Ai faLL iN luRve wiT uR faMiLy ❤

aci tak uat tajuk cam tuh....
hehheheheheheh
jatuh chinta lagi..
lagi lagi ku jatuh cinta...
hhehehehhhe..
aku eppy sangat dan bersyukur coz punyai family mentua yg best dan baek sgt..
semalam, ada uat makan2 kt uma sayank...
celebrate busday abah ngan hari ibu...
aku pown diundang sama...
so, apa lagi, sape x mo makan free ye x...
hehehehheh
so, lets enjoy this pic...


cedap giler kek ni.. rasa eskem... hehhhe


..cerinye muka mereka..


~.. baby & syg..~


..with adik2 ipar..

tgk la...
betapa bahagianya aku masa ni..
akekekkkekee
 

Thursday, 20 May 2010

keNapa kAu beGitu & keNapa aKu beGini ????

apasal la dgn hidup aku skunk ni???
ada je yg x kena..
hurm aku pown satu..
terlalu ikutkan perasaan...
sape suh...
kan diri sendirik gak yg susah...
tp aku x ley la..
walau seteruk mana yg die uat kat aku,
aku tetap nk jalinkan hubungan dgn die...
tp, tiap kali kau sms kt die,
die x nah nk balas...
bila dah selalu die x balas cam tu,
aku lak yg berangin...
abesh la aku serang die...
mmg cilap aku la kt cini..
aku guna ayat yg kasar kt die...
aku geram...
cam aku ni x de maruah lak...
mmg salah aku....
dah tau org x nk, ko gatai tgn p sms die uat pe ...
padan muka...
tp aku cume nk tau sbb nye je...
kenapa die tamo balas msj aku...
tu je yg aku nk tau...
tp, sejak dapat msj dari org yg dia syg mlm td,
membuatkan aku tersentak...
dan aku berjanji,
yg aku TAK AKAN sms @ bertanya khabar die lagi...
aku TAK AKAN ganggu lagi hidup die...
AKU JANJI..
aku doakan die bahagia...
dan semoga die sedar bahawa aku benar2 nk ada hubungan dgn die..
 

Tuesday, 18 May 2010

ღ maSih aDa yanG saYanG ღ

sebelum ni aku rasa cam nk pecah jiwa ni tahan perasaan...
huhuuuu
klakar lak bila mengenangkan bagaimana aku menangis tempoh ari....
malunye... sampai merah2 idung n' mata...
hehhehehehe..
mujur lah aku nangis dgn enchek tunang..
kalu x...
mau aku terjun lombong coz malu...
akkekkekkkeke...
yela..
sape leh tahan klu owang menyakitkan aty kiter kan...
huhuuuuu...
tp skunk tak agik...
sbb aku dah tau kebenarannye...
hurm... biar lah.. dah perangai die cam tu...
nak uat cane kan...
kay la.. tak baek mengungkit kt cini kan...
pe2 pown...
trima kasih banyak2 kat sume terutama enchek tunang n' his family sbb sudik dengar luahan hati kecil ku ini dan kalian yg sedang membaca...
cewaaahhhhhh...
hak hhhakhhhak ahkahkkkk... ku gumbira... ku bahagia... n' aku akan tabah dgn sikap mu itu..
 

Friday, 14 May 2010

ღ kawen.. kawen.. kawen.. ღ

kawan-kawan...
tulun...
sya dilanda "kepenenan" tahap gaban da ni...
susah gak nk kawen ni ekkk..
ingatkan mudah je...
huhuuuuu
walaupun lama agik nk sampai ke tarikh pernikahan kami...
tp masa tu berlalu sekejap je kan...
takut je rasa kot kot klu x dan nk kejar....
sesiapa yg ada idea tuk uat hantaran berwane itam + silver, tulun ekkk..
idea anda amat diperlukan...
dan bley tulunbagi idea x,
wane pe agik yg tantik klu nak gabungkan ngan wane itam + silver???
sya dah x ley pikir da ni....
carik dlm tenet pown cam gmbar dolu dolu je...
huhuuu

Thursday, 13 May 2010

ღ iNi maCam puNya oLanG p0wN aDa kA ღ

ermmmmmm
ntah la...
kadang2 cik f!sha rimas gak arrrr...
kolau jadi kat korang pown musti korang rimas gak...
ada sowng akak kt opis cik f!sha ni...
klu die bercerita, x cukup setengah jam atau lebey mmg x ley...
die punye citer lak mende yg ntah apa2 je...
kekadang x de kena mengena pown ngan hidup cik f!sha..
tp tu la kelemahan kami kt opis ni...
x tau cane nk men "stop" kan cite die tu...
adoyaiiii..
sampaikan ada satu masa tu,
akak ni ngah dok bercerita la ngan cik f!sha..
cik f!sha dok tgk jam dah dekat sejam da die bercerita...
keje x usik2 gak agi...
pastu tetiba tipon kt atas meja cik f!sha berbunyik...
ghupe2 nye, member kt depan tolong bagi line clear tuk cik f!sha melepaskan diri dari terus terpaksa mendengar citer si akak ni...
fuhhh...
masa tu cik f!sha rasa cam nk p kt member tu nak tium molot je rasa....
lega giler rasa....
huhuuuuu....
cane eekkkk nk layan orang yg suka bercerita cam gini???
sedangkan kiter mmg x sudi nk mendengar citer mengarut die tu...
huhuuuuuu
 

Monday, 10 May 2010

Berapakah Nilai Seorang Isteri

Hargailah isteri anda......

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda, sayangilah mereka......


Beruntungnya seorang wanita sebab dia ada rahim, oleh itu dia bekerja dengan Allah SWT...... jadi 'kilang ' manusia.

Tiap-tiap bulan dia diberi cuti tetapi bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib Solat tetapi Allah SWT anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

Cuti bersalin juga sehingga 60 hari ,
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak...jgn takut "kendur" atau menggelebeh pulak..
Ah yang si suami pulak, jangan lah berebut dengan bayi untuk menyusu pulak….

Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah SWT ,
Tapi bila dah habis cuti tu.. . layanlah suami... "offer" lah pada suami ,
Nabi bersabda: berjimak dgn isteri itu pahala ...jangan buat deekkk jeee (tak peduli),
Jangan buat alasan itu dan ini pulak...….ingat tu si isteri yee!!!
Kata nak pahala lebih…

Orang lelaki tak ada cuti dari Solat.....
Semua Solat wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya...

Satu lagi berita gembira untuk wanita,... Sepanjang dia mengandung
Allah SWT sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Allah SWT beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?


Marilah kita pegang kepada tali Allah SWT.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati Syahid,
Allah SWT izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran seksa kubur.

Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia terima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.

Contohnya bila dia redha suaminya pergi berjemaah di masjid atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Allah ke atasnya jua. .

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.
Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat di dalam dan di luar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah SWT agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki, juga bukan dari tapak kaki.

Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu (lelaki), lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita, dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

"Wahai Ya Allah!...
ku tak layak ke Syurgamu ...
namun tak pula aku sanggup ke Nerakamu...
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ....

"Ya Allah...
jadikanlah kami hamba-hamba mu yang bertaqwa ..
ampunkan dosa-dosa kami, kedua ibubapa kami,
dosa semua umat-umat islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"......

Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha Illa L Lah..
Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini
di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illa L Lah' ini.

Rasulullah SAW bersabda (mafhumnya): "Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti berjaya!"

Marilah kita ucapkan kalimah ini:
"Laa ilaaha illallah!" x 10

ღ Selamat Beramal ღ
ღ Tatut lak bila memikirkan tanggungjawab ku apabila bergelar isteri kelak ღ
 

Friday, 7 May 2010

✿ ⓉⒶⓉⒶⓌ ⒶⓅⒶ ⓂⒶⓊ ⓉⓊⓁⒾⓈ ✿

SaLam sUme.. eRmmMMmm.. MemuLa sKaLi, sYa nK mIn

 

Monday, 3 May 2010

~..Kepada Blogger Yg. Terer..~

hahahahahah..
ni la penangan nye akibat gatai tgn...
cape ley tulun..
asal sya nye Blog Post ada dua ekkk???
huwaaaa...
tamau...
cane nk uat...
Kepada Blogger Yg Terer2 di luar nun...
tulun plz...
hukhukhukk
 

5 Bulan Baru Jumpa

ermmmm...
post kali nih aku gumbira...
coz setelah sekian lama ku mencari..
akhirnya ku temui jua....
bayangkan la...
lebih 4 bulan aku carik...
semalam baru jumpa...
nka tau apa yg ku sibuk2 mencari tu???
hehehhehe...
malu lak nk cakap...
akekkekeke...

sebenarnya cite nye cam gini....
hehehhe...
aku bersama encik tunang dok mencari purse tuk dibuat hantaran...
hehehhe..
besa la..
excited nk kawen..
hehehhehe..

tp dok carik.. x gak jumpa yg berkenan dihati...
memula ingat nk carik Carlo Rino..
coz tu ari dah jumpa Hand Bag n Kasut dari jenama tu..
tp x de lak yg sedondon ngan yg aku dah beli tu...
budak CR tu ckp, design yg sama x de...
so, aku pown g la carik Liz Clairborne..
sebab penah nmpk yg tantik....beria2 siap seacrh dalam tenet g...
hahahhahah...
pastu g la carik butik die... tp x de lak yg memuaskan ati..
pastu g la pulak carik kt Guess...
tp keputusan nye pun mendukacitakan... design Coach lak aku yg x berkenan...
tp akhirnya semalam aku jumpa gak pujaan ati ku kat KLCC...
sampaikan tido pown dalam senyuman..
org tua2 ckp macam tido dalam iman laa..
hahahhahah...
best giler rasa....

pe2 pown...
mekacih kt encik tunang coz sudi melayan karenah aku...
hanya kerana sebuah...
hahahahahha.....

 
*Bebelan Dari Ku Untuk Mu... Izz Fisha Natakafisha*