ღ cHiNta_haThi_kHu..iT's y0u ღ

~..Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..~

Tuesday, 28 December 2010

hUp huP daTe -- taWen... meOwwww ^^,

aiii aiii cip sume...
cOwie laa lama cuda x update ini blOg..
musti u Oll windu sama cik fisha kan.. heheh
bek ngaku cepat... hahahhha

fisha baru saja balik dari uma mak kt perak nun..
wif mr cayunk..
saja balik mau fitting itu baju..
*tak sabar cuda*
hahhaha

berikut dinyatakan senarai semak bakal pengantin bagi tarikh 12 Mac 2011
kahkahkahkahhhhhh

1) Baju Nikah (warne putih) 
settle cuda... fisha da pakai da semalam... wakkakaka...
tp cowie la ekk.. x dapat amek picca... kehkehkehhh

2) hand bouquet tOk nikah (wane pink)
akhirnya dapat gak fisha selitkan wane pink dlm majlis nnty... wakkaka
puas aty.. heheh..

3) Baju Sanding (wane silver + manik wane itam putih)
dah ciap jugak.. dan dah suh abg butik tu simpan lek lok.. x mau kasik owang laen ambek...
gilak kedekut... hahahh

4) hand bouquet tuk sanding (wane merah putih)
abg tu ngah uat.. so, x ciap agik... tunggu je la ekk.. hope tantik.. heheh

5) Baju Bertandang (wane coklat gold)
tu ari cuda pilih sama family enche cinta... tp semalam tgk ada baju baru..
rasa cam mau tukar plan sajaa...
hehehhehe... t tgu abg tu jait manik dulu.. t mau bandingkan yg mana satu agik tantik... hehehhe... tunggggguuuuuuuuuuu

6) Baju Potong kek
tu ari dok survey wane putih merah.. tp semalam abg tu ckp saiz x de.. huhuu.. akhirnya terpaksa amek wane putih jugak... konon mau selitkan wane pink... x tau la mr chinta suka or not... huhuuu

7) tudung nikah + tudung sanding + tudung potong kek
tudung nikah dah settle... mybe pakai selendang je kot... just tambah manik2..
tudung sanding x carik agik... wane silver.. tp cam susah je mau carik.. hurmmm.. kalu leh mau yg cam gini...


(kreadit tu mr google)
tp yg nie die pakai apa ekk..?? selendang ka..?? atau tdung biasa je ekk..??? atau die kena tepek ngan kerawang2 tu..??? ayoyoyooooo.. mana mau carik ekkk... huhuuu
super da cantik.... huhuu.. wane pun dah sama da tuh...


so, ini saja yg fisha sempat uat masa alik kg tu ari.. hehhe.. coz masa yg selebihnya dihabiskan untuk jejalan n tidooooo... wakkakakakak... bukan slalu dapat tido weyhhhh hahahhaa.. sampai kan fisha jatuh katil tu ari tau.. terlebeh lena punye pasal..
*malu sama enche tunang*
 

Friday, 24 December 2010

HTC Aria vs Nokia N8

hey sayang~!!
hukhukhukk...
fisha nk minta tlg nie..
minta u ol yg terer2 tu, tlg bandingkan antara Nokia N8 dgn HTC Aria
yg mana yg lebih ok ekk..
ada yg ckp N8 ok.. but ada gak yg ckp N8 slalu hang...
huhuhuuu
last2, fisha yg penen.... huwaaaa


HTC Aria

N8
 

Contest Aku dan Kaca Mata

wahwahhh...
bukak je blog terus nmpk contest nie yg di anjurkan oleh enche syafiQ


nmpk cam best lak contest nie kan..
adiah die pun duit lagi tuh..
untung2 ley gak uat tambah2 wet kawen aku..
waakkaka

Syarat-syaratnya:-

* Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin

* Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original

* Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar

* Tag 2 orang rakan anda

Hadiah-hadiahnya:-

Tempat pertama: RM 100

Tempat Kedua: RM 80

Tempat Ketiga: RM 50
 
so, fisha nak bubuh pic nie..
hehhehehe...
 
gilak glamer aku.. huhuu
dan disini, fisha mau tag cik puan iedayah n cik rossa muchuk
so, marik lah joint beramai2 ye yayunk..
muahhhhxxxx
 

Tuesday, 14 December 2010

mari verangan bercama shaye.. ^^,

*entry Gilax*

kawan-kawan...
nak taw, cuda beberapa bulan cuda tarak shoping...
shaya cedank menyimpan wet hanya tOk misi shaye ini...
owh HTC Wildfire...
owang laen cibuk mau beli iPhone.. BB..
tp x tau la apasal shaye cuda jatuh aty sama ini phone..

hukhukhukkk...
tp mampukah..????
ada cape2 mau kasik kilije part time sama shaye ka...
ngeeehhh ngeeehhh
 

Thursday, 9 December 2010

adress bOok khas buat cik lyana & sume ^_^

ni sebenarnya request dari cik chumel lyana..
beliau minta fisha ajar cane mau uat adress book yg ada kt blog fisha nie..
sebenarnya, fisha pun blajar dari cik iedayah..
so, camni caranye ye murid-murid:~

1)memula klik kat "use this template"
2)edit apa yg kite nk.if nk edit klik pic pensel kt bhgn kanan,if nk buang soalan tu simple2 question ;blh klik kt pic tong sampah
3)then tukar theme
4)tuk publish kt blog blh klik "embed", amek coding n paste kt blog kite
5)tuk tgk data yg org da masukkan,kat bahagian header gmail kite ad perkataan document,klik pada document tuk tgk ap yg kwn2 kite da masukkan

so, mudah kan...
selamat mencOba... ^_^

 

budak gedikkksss


gedikss ta' aQu..
heheehe... ni lah pic yg aku tepek kt desktop pc kt opis...
abesh sume owang ckp aku dah x sabar mau kawen..
heheheh..
kira ni bole jadi "save da date" laaa..
hehheheh
pedulik aarr apa org mau kata..
yg penting
*
*
*
*
*
*
*

AKU BAHAGIA
 

desTinas! haneYmoOn..~!!

mOnink sume...
hehehhe..
ayinie mood fisha terus berubah ceria..
kihkihkihhhh...
nak tau sebab apa..???
coz mau pigi haneymoon...
wahhhhhhhh.. so extcited... heheh
but not now...
tungggguuu...
heheeh
tp dalam dilema la..
mana 1 nk pilih ekk..
nie senarai destinasi yg diberikan oleh "si pembelanja"

Luar Negara -- [BALI]  atau [PHUKET]
Dalam Negara -- [LANGKAWI + PD + PENANG] atau [CHERATING + PERHENTIAN]

bali

Phuket

Langkawi

PD

Penang

Cherating

Perhentian
*sume pic digodek dari enche google*

so, bole tak teman2 tulun kasik idea... heheheh..
fisha dah x ley berfikir lagik...
coz terlalu sukeeee...
heheheh
*ta' snonoh kan*
 

Wednesday, 8 December 2010

~ aQu rasa kecik aty ~

~..aQu rasa kecik aty..~

sekian, terima kasih.
 

Monday, 6 December 2010

❤ contest kesayanganku by cik puan Kina ❤

salam sume...
wahhhhh ada contest la dear... ni ai dapat dari cik iedayah...
tp contest nie sebenarnya datang dari cik puan kina... hehhehe..
kalu u ol nak tau, ni fisrt time tau fisha joint.. heheheh.. sooooooo excited...


SYARAT-SYARATNYA MUDAH SAHAJA :

1) Follow & letak blog Journey of Bride-2Be to 11.11.11 ke dalam bloglist anda
2) Letakkan banner di atas, di tepi sidebar beserta link ke blog Journey of Bride 2-Be to 11.11.11.
3) Buat entry bertajuk CONTEST KESAYANGANKU
4) Anda boleh bebas berblog apa sahaja berkaitan dengan tajuk tersebut (tiada had)
5) Tag sekurang-kurangnya 1 blogger & dia sedar dia sudah ditag.
6) Tinggalkan link entry anda di sini.

HADIAH-HADIAH UNTUK DIMENANGI :

Berikut adalah antara hint bagi hadiah yang bakal dimenangi.

* WANG TUNAI

atau

* BARANGAN ELEKTRONIK

atau

* KEDUA-DUANYA!!

PEMENANG :

1) BLOG PALING KREATIF iaitu entry yang paling kreatif
2) BLOG PALING TINGGI REFERAL iaitu referer yang terbanyak
3) BLOG YANG BERTUAH iaitu blog yang dipilih secara random

PENGADIL :
Akan diberitahu kemudian.

TARIKH TAMAT PENGHANTARAN : 10 DISEMBER 2010 (11.59pm)

 ceritera CONTEST KESAYANGANKU
kay, di saat dan ketika nie fisha nak karang sedikit story morry tentang kesayangan fisha... memandangkan ramai yg dah tulis tentang bf memasing, so, fisha amek keputusan tuk tulis mengenai bakal mak mentua kesayangan fisha... akekkke aci ka.. hehhehe..

musti u ol tertanya-tanye, asal x tulis pasal mak fisha je kan.. hahahah.. plz jgn pikir yang bukan2 yaa... nak tau kenapa..??? coz, fisha ngan mak mmg x de masalah.. kami ceria dan bahagia saja.. lagipun, dengan mak sendirik, xde citer gado2 lorrhhh... hehehhehe
kay la.. mari baca citer ni ya anak-anak..

fisha kenal mak beliau sejak fisha n enche tunang mula-mula kenal lagi... bia la fisha gelarkan mak beliau "acik" je ekkk.... so, bole la dikatakan hubungan kami ni dah menjangkau ke usia 3 taun lebey.. so, manyak la kisah suka dan dukanye... besa la kan.. heheh.. namapun bakal mak mentua... hehehe....

kami ni bole la dikatakan rapat.. tambah pulak acik ni seowang yang sporting n memahami lak tu.. (bukan nk bodek tau, tp ni mmg kenyataan).. so, fisha dah x rasa beliau ni mak mentua lagi... kadang2 rasa cam mak sendirik pun ada.. heheh.. yela.. mak fisha kan jauh.. so, menumpang kasik acik ni je la.. heheh.. tambahan pula fisha mmg dah x de ayah... seb bek la abah n mak enche tunang ni layan fisha sama macam anak-anaknye.. hehhe.. beruntung kan.. hehehhe.. Alhamdulillah..

cuma 1 la pesan dan nasihat fisha, jika kalian dah dapat family yang baek cam nie, jaga la atynye... jgn sesekali sakiti hatynye... cuba amek aty mereka.. hargai la mereka selagi mereka masih ada.. (sedey jap).. huhuuu.. sbb bila korang dah rasa kehilangan, baru la korang akan sedar dan menyesal.. mak abah abg n adik2 enche tunang mmg baek ngan fisha.. tp kadang2 gado tu besa la kan.. lidah lagi ka tergigit.. ini kan pulak ipar duai... hehhe.. tp x de pa lah.. kalu x gado, x mencabar lak kan.. kan..?? hehehe.. bak kata mak fisha
"abaikan orang laen, yg penting mak abah n adik2 dia ok ngan kiter.. ipar duai tu biasa la.."
betul ckp mak fisha tu.. kadang2 kiter dah uat yg terbaek, tp manusia kan,.. ada je x puas ati dan iri hati.. kadang2 mybe fisha sendirik ada gak silap.. namapun manusia.. tp just jgn anggap mende tu serius suda... uat x tau je.. nnty lambat laun, ok la... heheheheh..

errrmmm kay la.. cukup la setakat nie.. t ckp lebey2 kang u ol jeles lak.. kuikuikuiiiii... ini sekadar pengajaran dan iktibar...

dan disini, fisha tag cik rossa la ekk.. coz, die ni pun salah satu kesayangan fisha jugak.. hehehhehe..

dan terima kasih skali lagi buat cik puan sri kina dan datin sri iedayah ya..
kalian juga merupakan kesayangan fisha~!!

ni la bakal mak mentua fisha.. cun x.. hheehee
 
 
*Bebelan Dari Ku Untuk Mu... Izz Fisha Natakafisha*