ღ cHiNta_haThi_kHu..iT's y0u ღ

~..Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..~

Monday, 19 September 2011

hupDate paSal baBy :)

monink buat sume kengkawan terutamanya mummy to be :)
pepagi nie, tetibe lak rasa mabuk menyerang lagi..
besa lah tu kan...
walhal dah 21 minggu n 3 ari pegnen.. huhuhuu

sementara melayan penen nie,
saje menjengah blog Puan Iza n Puan Wanie..
best gak baca pengalaman diaorang nie..
hehehhehe...
tetibe terfikir lak, bengkung n set bersalin x carik agik nie...
masih mencarik jenama apa yg best n berbaloi kan...
but rata2 ramai yg beli set bersalin Nona Rogay


tu baru citer bab set bersalin tu...
tp kan, bile sebenarnya untuk kiter start guna set nie ekk..??
coz, ada yg ckp pas bersalin x elok tuk guna terus set nie..
takut baby x tahan...
yeke ekk..???
ermmmmmm konfius.. konfius...


ehhhhh, kengkawan, tau x
bile agik pureen n barang2 baby nk uat warehouse sale agik ekkk...
coz manyak agik yg x beli..
baju cik puteri nie pun baru ada 2 pasang...
opssss puteri kah..???
hahahahaha.. perasan je mummy  nie kan...
kihkihkihhhhhh...
x kisah la syg, jnji mama eppy tiap kali rasa gerakan bby...
 

6 comments:

mrs chenta said...

kite pun xbeli pape lagi ni.... ehehehe

✿aN ePpy m0m To bE✿ said...

hehehehe... kita serupa... kihkihkihhh...

Sya Sakura said...

hai!

Sya pon guna set bersalin Nona Roguy tu, and for me, mmg best! Esp. yang phytonatal pil tu mmg sgt2 menbantu nk mudahkan buang air besar.. Sebab sya ade prob sembelit yg sgt teruk after deliver my baby, so mmg the pills are my lifesaver lah.. hehe..

As for bile nak amek tu, sya amek bile dh masuk 3rd week after delivery. Even my baby takde jaundice, tapi still takut nak amek awal sgt.. So pas dh minggu ke-3 tu br sya amek..

Tapi sya tak guna semua yg dlm set tu, cuma guna phytonatal pill, krim barut, lulur, and minyak herbanika tu je.. Yang air akar kayu tu tak minum pon and uncang cuci pon sya tak guna. But as for the ones yg sya guna, semua best..

✿aN ePpy m0m To bE✿ said...

owh... yeke... thanks atas kongsian ilmu tu... hehhhe... amat2 membantu.. :)

nads said...

hi dear...share info jugak...nad xguna semua produk nona roguy yang ade...yang nadguna minyak herbanika..teh uncang tuh then lulur sahaja...yang lain nad xamik...berpantang kali nih nad nak try makan lactolite+pakai PB hope cepat dapat berat badan ideal...!!!

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

nads ~ ohh beli tp x pakai ke yank..??? kenapa..?? cam rugi lak... huhuu.. atau mmg kiter x kan pakai sume..???

Post a Comment

amende ler korang nk ngomel nih??

 
*Bebelan Dari Ku Untuk Mu... Izz Fisha Natakafisha*